De complete uitvaartgids

« Terug Start

Een crematorium zorgt voor een sereen afscheid

Gepost op

Afscheid nemen van een dierbare, het went nooit en dat hoeft ook helemaal niet. U moet de tijd en ruimte zien te vinden om het verlies te aanvaarden, te verwerken en het een plaatsje te geven in mooie herinneringen. Een sereen, waardig en liefdevol laatste eerbetoon helpt u en alle naasten van de overledene hierbij. U kunt nog een laatste keer met uw dierbare samenzijn, mooie herinneringen ophalen en afscheid nemen van uw tijd samen. In uw crematorium krijgt u hier alle mogelijkheden toe.

De wensen van overledene en nabestaanden staan centraal
Als nabestaande kunt u het laatste afscheid helemaal afstemmen op zowel uw eigen wensen als op die van de overledene, als die bekend zijn. U beschikt bovendien over alle faciliteiten om dit voor elkaar te krijgen. U kunt ervoor kiezen om wel of geen dienst te houden, u kan het cremeren laten plaatsvinden voor of na de dienst en u kan de as in een urn op een begraafplaats laten bijzetten of laten uitstrooien.

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en daar wordt op alle mogelijke manieren aan tegemoet gekomen. De invulling van de dienst bepaalt u zelf, zo kunt u kiezen voor het voorlezen van persoonlijke teksten of het projecteren van foto's die het leven van uw dierbare samenvatten. Wilt u dit liever niet zelf doen, dan staan de medewerkers klaar om dit van u over te nemen. Verschillende aula's bieden ruim voldoende plaats aan alle genodigden en beschikken over technische apparatuur, zoals beamers en een muziekinstallatie.

De crematie
Ook wat de crematie zelf betreft, hebt u heel wat mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om de crematie eerst te laten plaatsvinden en dan de urn een centraal plaatsje te geven tijdens de dienst, of u kunt de crematie na de dienst laten plaatsvinden, in kleine kring. Het cremeren verloopt volledig volgens de regelgeving en u krijgt hier ook de nodige documenten en attesten van. Ook voor het bijplaatsen van de urn op de begraafplaats of het uitstrooien van de as wordt gezorgd.

Mogelijkheid tot samenzijn
Naast de aula's voor de diensten en de ruimte voor de crematie, biedt een crematorium u geschikte ruimtes aan om voor of na de dienst met alle naasten samen te komen en het verdriet met elkaar te delen. U kunt een beroep doen op een cateringdienst om alle genodigden een koffietafel of maaltijd aan te bieden. Een moment van samenzijn is voor iedereen uit de omgeving van de overledene een belangrijk moment om het verdriet en gemis met elkaar te delen.


Delen