De complete uitvaartgids

« Terug Start

Een geschikt uitvaartcentrum kiezen: hoe pak je dat goed aan & waar moet je op letten?

Gepost op

Ben je bezig met het (laten) vastleggen van je eigen uitvaart of heb je te maken gekregen met een plotseling overlijden van een naaste? Dan moet je een geschikte uitvaartverzorger cq. uitvaartcentrum kiezen om de uitvaart te laten vastleggen of, als het al zover is, in goede banen te leiden. Het bepalen welk uitvaartcentrum ideaal is om de betreffende uitvaart, dat kan een begrafenisplechtigheid met ceremonie(s) zijn of een crematie, te organiseren, kan behoorlijk lastig zijn. Veel mensen hebben hier geen ervaring mee - gelukkig maar natuurlijk! - en weten dus niet goed welke aandachtspunten van belang zijn om de beste keuze te maken. Om je te helpen, vind je in onderstaand artikel enkele handreikingen om een weloverwogen keuze te maken uit het grote aanbod uitvaartcentra dat er tegenwoordig is (zeker als je in een wat grotere stad woont).

Kijk naar de reputatie van het uitvaartcentrum en naar ervaringen met de betreffende uitvaartverzorger

Een goed focuspunt om te bepalen of een uitvaartverzorger betrouwbaar is, is om te kijken naar de reputatie van de betreffende dienstverlener. Doe navraag in je directe omgeving bij mensen die gebruikgemaakt hebben van de diensten van de uitvaartverzorger. Vaak kunnen zulke gesprekken al een aardig beeld opleveren van wat je kunt verwachten. Maar dit is niet voldoende voor een zo objectief mogelijk beeld. Je kunt ook jaarrapporten van de kandidaat bekijken via internet of op zoek gaan naar Google-reviews van eerdere klanten. Deze zijn met een paar klikken op de knop gewoon op internet te vinden. Door op deze manier ongeveer drie tot vier aanbieders met elkaar te vergelijken, krijg je al snel een beeld van de kwaliteit van de dienstverlening die je van de betreffende uitvaartverzorger mag verwachten!

Ga in gesprek & ervaar de beleving persoonlijk

Een van de beste manieren om te kunnen beslissen welke uitvaartverzorger voor jou het met geschikt is, is door een persoonlijke afspraak bij het centrum te maken om jouw wensen en de mogelijkheden die er (al dan niet) zijn te bespreken. Je krijgt dan snel een bepaald gevoel van hoe vriendelijk en meelevend het personeel is. Dit gevoel is erg belangrijk. Wil je een geslaagde uitvaart, dan is het fijn als er een emotionele klik is met de uitvaartverzorger en zijn medewerkers.

Welke mogelijkheden biedt de uitvaartverzorger & wat zijn de kosten?

Belangrijk is natuurlijk ook om te weten welke opties en mogelijkheden de uitvaartverzorger biedt. Uiteraard moet de crematie of begrafenis wel kunnen worden ingevuld volgens jouw wensen en eisen. En, ook niet onbelangrijk: het is handig om te weten wat de door jou geplande uitvaart (ongeveer of exact) gaat kosten!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Uitvaartverzorging J AE de Boer.


Delen